Elevii şi studenţii militari au dreptul la normă de hrană şi când nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege prin care elevii şi studenţii militari vor avea dreptul la normă de hrană şi în perioada în care aceştia nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ. Legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994, în sensul acordării valorii financiare a normei de hrană la care au dreptul, şi studenţilor şi elevilor militari din instituţiile militare de învăţământ pe perioada în care aceştia nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ şi astfel nu li se asigură hrană preparată.

„Cadrele militare, studenţii şi elevii instituţiilor militare de învăţământ, soldaţii şi gradaţii profesionişti, funcţionarii publici şi personalul civil contractual care au dreptul la hrană potrivit normelor, atunci când nu beneficiază de alimente, primesc, în locul acestora, valoarea financiară neimpozitabilă a normei de hrană la care au dreptul”, potrivit proiectului de lege.

Conform unui amendament admis la propunerea legislativă, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul, la propunerea Ministerul Apărării Naţionale, va modifica în mod corespunzător Hotărârea Guvernului nr.501/1994 privind aprobarea normelor de hrană pe plafoane calorice, categoriile de personal pentru care se acordă şi instituţiile publice din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională în care se aplică acestea, cu modificările şi completările ulterioare.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul ca for decizional şi astfel legea merge la promulgare.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *