Elevii unui liceu din Arad au ajuns la spital, după ce a fost făcută deratizare și dezinsecție în clase

Cursurile vor fi suspendate, marţi, în corpurile de clădire de la Liceul Teoretic “Adam Muller Gutenbrun” din Arad afectate în urma acţiunii de deratizare şi dezinsecţie, urmând ca DSP să dispună măsuri de curăţenie şi să se facă verificări la firma care a făcut lucrarea şi la şcoală. Luni seară, zece elevi sunt internaţi la Spitalul Judeţean, 13 au refuzat internarea, opt sunt evaluaţi, iar un altul a plecat fără a fi investigat întrucât nu avea simptome.

eprezentanţii ISU Arad au anunţat că, în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Arad a dispus suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic “Adam Muller Gutenbrun”, în corpurile de clădire afectate pentru 14 ianuarie.
De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică va dispune, marţi dimineaţă, măsurile pentru curăţenia spaţiilor şi se vor face verificări atât la firma care a executat lucrarea, cât şi la unitatea de învăţământ de către instituţiile abilitate.
Conform ISU Arad, probele aeriene nu au arătat nimic pe aparate, fiind însă prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte. Aceste probe trebuie verificate în laborator.
Echipajele CBRN fac verificări şi în pivniţa.
Potrivit ISU Arad, la ora 23.00, situaţia elevilor la UPU Arad este următoarea: 10 internaţi, 13 au refuzat internarea, 8 în curs de evaluare, iar un elev a părăsit spitalul fără a fi investigat pentru că nu prezenta simptome.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, declara pentru News.ro că un echipaj CBRN a făcut cercetarea la faţa locului, în cazul Liceului german ”Adam Muller Guttenbrunn”, unde pe perioada vacanţei elevilor s-a făcut deratizare şi dezinsecţie, în urma cărora mai mulţi copii au ajuns la spital.

Se pare că ”Firma care a câștigat licitația la Primărie, este din Deva”, a explicat directorul Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, prof. Mario Stoica, pentru Special Arad.

Potrivit sursei citate, un alt echipaj CBRN de la Bihor a ajuns la Arad pentru a face o nouă cercetare, pentru ca rezultatele să fie verificate la două aparate.

” O sală de clasă s-a sigilat, în restul claselor s-a trecut la ventilare. Vrem să vedem care sunt diferenţele, ce indică aparatele, într-o sală de clasă aerisită şi în alta în care nu s-a aerisit”, declara George Pleşca.

Echipajul din Bihor a început cercetările în jurul orei 21.45.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a dispus un control mixt de urgenţă după ce la Spitalul Judeţean Arad s-au prezentat 20 de elevi, cu vârste între 11 şi 13 ani, de la Liceul German, cu erupţii pe faţă, greţuri şi vărsături. “Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că, la Arad, nimeni nu şi-a făcut treaba”, a spus ministrul Victor Costache.

news.ro

Un comentariu la „Elevii unui liceu din Arad au ajuns la spital, după ce a fost făcută deratizare și dezinsecție în clase

  • 14 ianuarie 2020 la 15:15
    Permalink

    Este absolut terifiant,modul in care firme “de apartament” cu dotari precare,cu cativa angajati mai mult formal, sunt preferatele unor administratii locale din orase importante,pentru a le fi incredintate contracte DDD . In ultimii ani tot mai des apare la licitatii aceasta firma DD CHIM din DEVA , cunoscuta ca asociata/ paravan a unor combinagii specializati in sponsorizari politice si nu numai ! Dupa ce au fost demascate in presa afacerile si combinatiile mai mult decat dubioase ale ex generalului SUCATA FLORIAN , principalul partener al minusculei firme hunedorene ,firma acestuia SC ALLCHIM CO a facut un “pas inapoi” ,la licitatiile mari aparand cu tupeu si pe cai “netezite” aceasta SC DD CHIM SRL.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *