Energeticienii amenință cu proteste

Energeticienii de la termocentrala Mintia amenință cu proteste. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu și-au încasat avansul. Astfel, sindicaliștii dau un ultimatum conducerii Complexului Energetic Hunedoara, susținând că începând de mâine, 3 aprilie vor fi declanșate mișcări de protest.

“Avînd în vedere faptul că în data de 30 martie 2019, conform CCM, trebuiau plătite drepturile salariale (avans+cheltuieli de transport) pentru tot personalul din sucursala Electrocentrale Deva, însă plata acestor drepturi salariale s-a făcu discriminatoriu, personalul muncitor a beneficiat doar de banii de avans, iar personalului TESA nefiindu-i achitate niciunul din aceste drepturi, consiliul SLIEDM vă infromează că gradul de nemulțumire în rândul tuturor angajaților Sucursalei Electrocentrale  Deva este foarte ridicat aceștia ne-au transmis că dacă nu vor achita în cursul zilei de 02.04.2019 toate drepturile salariale, așa cum sunt specificate în CCM, nu vor mai intra la lucru începând cu data de 03.04.2019, ora 07:00”, arată reprezentanții Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia.

Sindicaliștii susțin că dacă astfel de problem vor exista și în viitor se vor adresa Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, considerând discriminatorie măsura de a plăti doar o parte dintre salariați.

 

Colaborator

Un comentariu la „Energeticienii amenință cu proteste

  • 2 aprilie 2019 la 14:05
    Permalink

    Doar in Valea Jiului se putea “coace” o astfel de solutie: plata doar a unor salariati.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *