Este 2020 anul tău norocos? Află cum să pregăteşti lansarea unui business de succes în cel mai căutat domeniu!

Vrei să faci o schimbare majoră pe plan profesional şi pur şi simplu nu ai idee ce paşi trebuie să urmezi şi înspre ce domeniu de activitate să te îndrepţi? Ei bine, unul dintre cele mai căutate şi profitabile de pe piaţa din România şi din întreaga lume este, indiscutabil, domeniul informatic. Poate ai impresia că nu vei putea face faţă concurenţei, dar tu nu eşti genul de om care să se dea bătut cu una cu două, iar dacă îţi doreşti cu adevărat să te lansezi în afaceri, nu are ce să te împiedice s-o faci!

Iată câteva lucruri pe care este bine să le cunoşti înainte să-ţi întocmeşti planul de afaceri

  • Alege activitatea care ţi s-ar potrivi cel mai bine

Domeniul informatic cuprinde o multitudine de ramuri ce te-ar putea ghida în sensul deschiderii unui business de succes. În funcţie de aptitudinile tale, de ce aşteptări ai de la viitoarea afacere, de nevoile şi cerinţele pieţei şi de nivelul de profit pe care doreşti să-l atingi, poţi alege să porneşti un business axat pe următoarele activităţi:

  • lansare de produse software sau jocuri de calculator;
  • servicii de mentenanţă şi suport informatic;
  • servicii de consultanţă IT;
  • dezvoltare de software;
  • procesare date, administrare de pagini sau portaluri web ori managementul produselor hardware.
  • Informează-te cu privire la marii jucători din piaţa IT

Dacă intri în lumea afacerilor trebuie să-ţi cunoşti foarte bine competitorii pentru a ştii cum să porneşti la drum. Descoperă multe lucruri din acest domeniu participând la diverse evenimente dedicate start-up-urilor din domeniul informatic şi al tehnologiei. Anul care urmează se anunţă deja o mulţime de astfel de întruniri găzduite de experţi din zona ta de interes. Spre exemplu, Gotech 2020 va aduce în cadrul celui mai aşteptat eveniment din industria IT şi tech din Europa Centrală şi de Est, companii şi profesionişti din toate colţurile lumii cu scopul susţinerii inovaţiei antreprenorilor care abia s-au lansat în afaceri.

  • Pregăteşte-te temeinic pentru a face faţă oricăror provocări

Sectorul informatic are o traiectorie ascendentă nu numai în România, ci în întreaga lume. Ca antreprenor debutant ai nevoie să cunoşti foarte bine terenul unde îţi vei “planta” ideea de afacere. Iar ca să nu ai surprize neplăcute şi să nu te loveşti de situaţii nedorite, este recomandat să faci câteva cursuri pentru a afla cum să implementezi cele mai bune strategii prin care să-ţi propulsezi afacerea pe culmile succesului. Oricât de bine pregătit ai crede că eşti în acest domeniu, nu-ţi strică câteva informaţii suplimentare şi noutăţi care este posibil să-ţi fie utile exact atunci când te aştepţi mai puţin. În plus, la astfel de cursuri poţi întâlni oameni interesanţi de la care să înveţi lucruri noi sau, de ce nu, viitori parteneri de afaceri.

Chiar dacă este ceva complet nou pentru tine şi încă nu ai încrederea necesară că proiectul tău va fi unul încununat cu succes, aminteşte-ţi că marii oameni de afaceri au pornit şi ei, ca tine, de jos, de multe ori de la zero. Cu multă perseverenţă, cu multă muncă şi cu o atitudine optimistă poţi face orice. La urma urmei, “nu pot” este o expresie doar pentru cei care nu-şi doresc nimic de la viaţă.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.