Eurodeputatul Siegfried Mureșan: 2018, anul scumpirilor marca „PSD – ALDE”

Siegfried Mureșan, europarlamentar hunedorean:

”2018 începe cu un nou val de scumpiri din cauza măsurilor pe care Guvernul PSD – ALDE le-a luat de la instalarea în funcție. Prețul gazelor naturale pentru populație crește, începând de ieri, cu 5,6%, potrivit unei analize a Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie.

Carburanții se tot scumpesc, numai benzina este astăzi cu 12% mai scumpă față de începutul anului trecut, iar acest lucru se întâmplă din cauza introducerii supraaccizei de către Guvernul PSD – ALDE. De asemenea, potrivit datelor oficiale, au crescut prețurile la alimente și la mărfuri nealimentare, lucru care a dus la creșterea inflației, iar specialiștii anunță că aceasta va continua să crească și în acest an.

O inflație mai mare înseamnă dobânzi și rate mai mari la credite, lucru care îi va afecta puternic pe toți românii care au împrumuturi, asta după ce anul trecut ratele s-au scumpit cu aproximativ 150 de lei. Toate acestea sunt efectele negative ale politicilor economice pe care Guvernul PSD – ALDE le aplică și care se bazează pe creșterea consumului și reducerea investițiilor.

Majorările salariale din sectorul public și măsurile de relaxare fiscală se dovedesc inutile de vreme ce sunt anulate de scumpirile generate de inflație și de facturile mai mari. În plus, deficitul comercial al României continuă să se adâncească, în primele 11 luni ale anului trecut, potrivit datelor publicate zilele acestea de Institutul Național de Statistică – INS, a ajuns la peste 11 miliarde de euro, cu circa 2,6 miliarde de euro mai mare decât în perioada similară din 2016.

Efectele negative ale acestui deficit se simt în buzunarul fiecărui român pentru că prețurile bunurilor de consum nu vor putea fi ținute la nesfârșit la un nivel scăzut prin măsuri guvernamentale populiste, iar importurile vor pune presiune tot mai mare pe puterea de cumpărare a noastră, a tuturor. 2018 se anunță deja a fi un an al scumpirilor marca „PSD – ALDE”, prognozele economice arată deja că inflația va continua să crească și că moneda națională se va deprecia deoarece producția internă nu face față consumului și importurilor.

Pentru a avea o creștere economică sustenabilă, România ar trebui să se bazeze pe investiții și producție internă, nu pe consum. Apoi, să nu uităm că, deși România are o creștere economică de peste 6% estimată pentru 2017, cu care Guvernul PSD – ALDE nu mai contenește să se laude, deficitul bugetar riscă să depășească ținta de 3%. Adică, deși avem mai mulți bani la buget, cheltuim mai mult decât avem, asta înseamnă că actualii guvernanți se împrumută în fiecare lună, iar aceste datorii le plătim, noi, românii. Numai în primele 10 luni din 2017, datoria externă totală a României crescut cu 1,39 de miliarde de euro față de anul anterior.

Ca să trăim mai bine, Guvernul PSD – ALDE trebuie să dezvolte competitivitatea economiei, adică să susţină industria autohtonă şi să investească în infrastructură, cercetare şi inovare, lucru pe care vedem de atâta vreme că refuză să-l facă. Avem nevoie de investiţii în acele domenii care atrag investitorii şi ajută economia să crească, nu de politici falimentare de creştere a consumului și de majorări salariale de fațadă, care nu se fac resimțite în buzunarele românilor din cauza creșterii galopante a costurilor de viață”.

Notă: postările sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *