Europarlamentarul Iuliu Winkler, reales vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional a Parlamentului European

Europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a fost reales, miercuri, în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) a Parlamentului European, anunţă UDMR.

“Realegerea în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional este o onoare, dar în acelaşi timp o mare provocare pentru mine. Comerţul global parcurge o perioadă extrem de volatilă şi lipsită de predictibilitate. De aceea, INTA va juca un rol extrem de important în deciziile Uniunii Europene”, a declarat Iuliu Winkler, la finalul şedinţei constitutive a Comisiei INTA, conform unui comunicat de presă transmis de UDMR.

El a reiterat că Parlamentul European şi UE, în ansamblul ei, trebuie să se asigure de faptul că globalizarea aduce beneficii tuturor cetăţenilor şi statelor membre.

“Trebuie să ne asigurăm că globalizarea aduce beneficii tuturor şi că industriile europene, economia noastră în general, vor beneficia de protecţie adecvată în faţa concurenţei neloiale de pe pieţele internaţionale. Îmi doresc să contribui la promovarea intereselor IMM-urilor care trebuie să folosească mai bine beneficiile acordurilor comerciale pe care UE le încheie. Comerţul trebuie să fie cu adevărat generator de noi locuri de muncă cu înaltă valoare adăugată. În sfârşit, toate aceste obiective trebuie să se împlinească şi pentru statele din Europa Centrală şi de Est”, a precizat Winkler.

În cadrul şedinţei constitutive, care s-a desfăşurat miercuri, în funcţia de preşedinte al Comisiei INTA a fost reales Bernd Lange (Germania, S&D).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *