Eveniment inedit la Deva: „Întâlnirea de taină a Cavalerilor în Cetatea Deva”

Războinici din cinci oraşe vor reînvia epoca medievală, timp de trei zile, la Deva, în cadrul unui eveniment care debutează vineri, 20 septembrie 2019, sub genericul „Întâlnirea de taină a Cavalerilor în Cetatea Deva”.

Devenii şi turiştii care vor vizita capitala judeţului în perioada 20–22 septembrie 2019 vor fi martorii unor reprezentații inedite, oferite de Ordinul Cavalerilor Lup, Lăncierii Cetăţii Ardud, Străjerii Cetăţii Neamţu’, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Cimpoierii din Transilvania și Ansamblul de dans medieval ”Renaissance” Deva.

Atelierele de prezentare a istoriei medievale, spectacolele cu foc, dansurile medievale şi ritualice, schimburile de gardă, prezentarea armelor medievale, şcolile de mânuire a sabiei, suliţei şi biciului, jocurile medievale, luptele corp la corp, farsele populare și Şcoala Stegarilor și a Lupoaicelor de Foc sunt doar câteva dintre atracţiile evenimentului care va recrea o atmosferă de zile mari între zidurile Cetății stăpânite, de-a lungul veacurilor, de voievozi, principi, conți și ducese.

Oștenii își vor instala taberele în zona Platformelor Artilerie, unde se vor desfășura și atelierele medievale.

„Întâlnirea de taină a Cavalerilor” va debuta cu Rondul Cetății. Garda Cetății Deva va parcurge un traseu care va avea ca punct de pornire Platforma Artilerie Vest și va include Podul de lemn, Poarta Cezarului, Drumul de strajă, Bastionul Bethlen, Cuptoarele de pâine, precum și alte obiective ale fortăreței care domină Valea Mureșului.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, cu sprijinul Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTULUI

VINERI, 20 septembrie 2019

-ora 17:00: Garda Cetăţii Deva – Rondul Cetăţii

-ora 18:30: Instalarea taberelor cavalereşti.

 

SÂMBĂTĂ, 21 septembrie 2019

-ora 10:00: Salutul Cavalerilor

-orele 10:30 – 18:00: Activităţi medievale

-ora 19:30: Marşul Cavalerilor – Retragerea cu torţe, pe traseul: Piaţa Cetăţii – Piaţa Regelui Mihai I – Piaţa Unirii – Piaţa Victoriei.

 

DUMINICĂ, 22 septembrie 2019

-orele 10:00 – 17:00: Tabere cavalereşti, Activităţi medievale

-ora 17:30: Salutul de rămas bun al Cavalerilor.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.