Încheierea situației școlare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă, joi, că încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie. În acest context, probele orale ale examenului de bacalaureat vor avea loc în perioada 14 – 23 iunie. Deocamdată, calendarul pentru probele scrise – nici la clasa a VIII-a, nici la clasa a XII-a – nu se modifică.

Ministrul a precizat că, în ceea ce priveşte celelalte clase, nu se impun modificări.

Înscrierea la examene se va prelungi până în 13 iunie.

„În acest context, probele de competenţe din cadrul examenului de bacalaureat se vor susţine în perioada 14 – 23 iunie. În ceea ce pribeşte probele scrise nu se impune în acewst moment modificarea calendarului”, a mai anunţat ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că trendul dascălilor participanţi la grevă este în continuare descendent.

 

În 9 iunie ar fi trebuit să fie gata situaţia şcolară a evelilor din clasele terminale, dar şi înscrierea pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

„Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru seral şi frecvenţă redusă, perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie”, a anunţat Ligia Deca.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *