Exasperați de mirosul insuportabil, locuitorii din Orăștie vor să iasă în stradă

Locuitorii municipiului Orăștie sunt exasperați de mirosul pestilențial care persistă de ani de zile în localitate. Edilii fac apel la cetățeni să iasă în stradă pentru a rezolva problema, asta după ce toate încercările efectuate au fost sortite eșecului.

“Instituțional, am făcut tot ceea ce depindea de mine și de instituția pe care o conduc pentru stoparea mirosului insuportabil rezultat în urma împrăștierii dejecțiilor de animale de la cele două ferme de porcine din Orăștie și Turdaș. Din această cauză, la solicitarea ONG-urilor și a sute de orăștieni nemulțumiți, am hotărât să organizăm un protest în fața Prefecturii Județului Hunedoara și a Gărzii de Mediu Hunedoara, prin care dorim să tragem un semnal de alarmă instituțiilor competente vis-a-vis de problema mirosului insuportabil produs de împrăștierea dejecțiilor animale de la fermele mai sus amintite, care persistă în întreaga zonă a Orăștiei de mai mulți ani”, spune Laurențiu Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Astfel, începând de miercuri, 21 august 2019, pe str. Mureșului (la Piața „La Berze”) și în Piața Victoriei (la statuia lui Burebista), vor fi amplasate două corturi pentru acțiunea strângerii de semnături în vederea depunerii acestora la Prefectura Județului Hunedoara în ziua protestului. Mișcarea de protest este programată a avea loc la finalul acestei săptămâni.

“Tot la aceste corturi, cetățenii din Orăștie și din întreaga zonă afectată care nu mai suportă mirosul dejecțiilor animale, se pot înscrie în vederea participării la mișcarea de protest pe care o organizăm. Un număr cât mai mare de participanți ne-ar face vocea auzită și am putea spera într-o rezolvare rapidă a problemei mirosului insuportabil al dejecțiilor porcine. Cu această ocazie, lansăm și pagina de facebook „Orăștie-oraș curat”, ca platformă on-line de comunicare. Orice orăștian sau locuitor din zonă care dorește stoparea acestor mirosuri insuportabile, este așteptat la cele două corturi amplasate în Orăștie pentru a semna și a se informa cu privire la acțiunile viitoare pe care dorim să le organizăm”,  mai spune primarul.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.