Facebook a eliminat în primul trimestru al anului aproximativ 2,2 miliarde de conturi false

Într-un raport citat de Variety, compania a transmis: „Am remarcat o creştere abruptă în crearea de conturi false, abuzive pe Facebook, în ultimele şase luni. Am interceptat majoritatea acestora la câteva minute după înregistrare. Cu toate acestea, atacuri automate au rezultat din multe dintre aceste conturi după detectarea noastră iniţială”.

Compania a eliminat proactiv 99,8% dintre aceste conturi, asta însemnând că ele au fost detectate de unelte automate înainte ca utilizatorii să le raporteze. Conturile care sunt detectate imediat după ce au fost create nu sunt luate în calcul ca bază a utilizatorilor activi lunar ai Facebook, care era de 2,38 de miliarde la finalul lunii martie.

Grupul a dezactivat imediat, respectiv înainte ca acestea să devină active, 1,2 miliarde de conturi în ultimul trimestru al lui 2018 şi 2,2 miliarde în primele trei luni ale lui 2019.

Facebook a încheiat trimestrul cu un număr estimativ de 119 milioane de conturi false active.

Guy Rosen, vicepreşedinte al companiei, a spus că cea mai mare parte a activităţii acestor conturi era una comercială.

Compania a subliniat că se perfecţionează în vederea eliminării proactive a conţinutului care încalcă standardele comunităţii. Spre exemplu, 65% dintre toate postările înlăturate pe baza discursului înstigator la ură au fost eliminate fără ca utilizatorii să le semnaleze. Anul trecut, a fost vorba despre 38%.

În primul trimestru al acestui an, compania a înlăturat 19,4 milioane de postări din cauza nudităţii. Cât priveşte pornografia infantilă, Facebook a transmis că cifrele în acest caz au scăzut şi a recunoscut că este posibil să nu fi fost pregătită pe de-a întregul pentru a intercepta totul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.