Falimentul CEH „facilitat” de măsurile fiscale

Complexul Energetic Hunedoara poate ajunge în faliment dacă Guvernul va impune suprataxa de 3% pentru companiile energetice. Sindicatul Muntele dezaprobă aplicarea unei astfel de măsuri care ar afecta, grav, Complexul Energetic Hunedoara.

“Sindicatul Muntele – reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara – producător de energie pe bază de cărbune își arată îngrijorarea și dezacordul în ceea ce privește o eventuală aplicare a impozitării cifrei de afaceri a companiilor energetice. Aplicarea acestei măsuri va duce la blocarea activității companiilor energetice pe bază de cărbune și implicit blocarea sistemului energetic, știut fiind că energia produsă pe bază de cărbune reprezintă aproximativ 30% din totalul energiei electrice produsă în sistemul energetic. Este știut faptul că producătorii de energie pe bază de cărbune au situații financiare extrem de fragile iar o suprataxare poate duce la falimentul lor”,  susține Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Guvernul se întrunește astăzi pentru a dezbate proiectul de ordonanță care vizează introducerea unor noi taxe. Proiectul Ministerului Finanțelor privind regimul fiscal care va fi aplicat din 2019 cuprinde și articole prin care se instituie controlul statului asupra prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

 

 

Monika BACIU 

Un comentariu la „Falimentul CEH „facilitat” de măsurile fiscale

  • 21 decembrie 2018 la 10:14
    Permalink

    Penibil. Au peste un miliard de euro datorii si mai comenteaza.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *