Fără investiții, la Petroșani

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2018 nu permite investiții, în cea mai mare localitate a Văii Jiului. Veniturile administrației locale de la Petroșani s-au redus drastic odată cu modificările aduse Codului Fiscal. Autoritățile locale de la Petroșani spun că anul acesta nu se vor realiza noi investiții.

“Este un buget de austeritate. Investițiile pe anul acesta nu există: Vor fi doar investiții în continuare, adică lucrările începute vor fi continuate. Nu ne-am putut bugeta cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului, dar sperăm să avem un grad de încasare mai bun și să rezolvăm și această situație. În eventualitatea în care după luna iunie, când legea permite rectificarea bugetului Guvernul nu ne va da sumele care ni s-ar cuveni”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Bugetul anului 2018 este aproape la jumătate față de cel din anul 2017. Edilii spun că reducerea veniturilor este din cauza modificărilor aduse de Guvern Codului Fiscal. Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% a dus la scăderea drastică a veniturilor.

“S-a redus cu mai mult de o treime venitul la bugetul local ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16, la 10%. Pe parcurs pot veni bani pentru proiectele finanțate prin PNDL, CNI, iar atuncii aceste sume sunt considerate venituri la bugetul local”, a mai spus sursa citată.

Bugetul aferent acestui an este de 47.474 mii lei la venituri, în timp ce la cheltuieli a fost prognozată suma de 47.876 mii lei. În anul 2017 veniturile inițiale au fost de 76.215 mii lei și s-au realizat efectiv 87.530 mii lei. Tot în anul 2017, cheltuielile inițiale au fost stabilite la suma de 77.733 mii lei, iar realizat a fost de 87.128 mii lei.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *