Fără lumină și căldură în toiul iernii

Douăsprezece familii din municipiul Vulcan se află într-o situație disperată. La 12 apartamente situate la etajul superior al unui imobil apa s-a infiltrat prin acoperiș. Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a lua măsuri urgente. Blocul se află situat pe Bulevardul Mihai Viteazu din localitate, iar, recent a trecut printr-o procedură de modernizare.

„Au fost afectate instalațiile electrice, iar locatarii sunt în imposibilitatea de a-și produce energie termică pentru încălzirea locuințelor cu centrale proprii de apartamente. Existând riscul de electrocutare a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică la fiecare apartament afectat, începând cu etajul 9 până la etajul 4”, arată Cristian Merișanu, primarul municipiul Vulcan.

Toți cei afectați sunt cazați, prin decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență, la pensiuni de pe raza localității până la remedierea situației. Costurile cazării vor fi suportate din bugetul administrației locale.

În plus, s-a luat decizia convocării dirigintelui de șantier responsabil, a constructorului și a echipei managerial pentru implementarea proiectului „Reabilitarea termică blocuri municipiul Vulcan – Un plus de căldură pentru cetățeni” pentru blocul afectat. A fost constituită și o comisie tehnică de evaluare a pagubelor în vederea despăgubirii de către constructorul responsabil, pentru fiecare apartament în parte. În plus, municipalitatea din Vulcan va suporta și cheltuielile cu remedierea hidroizolațiilor, în regim de urgență.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *