Fără prețuri și etichete, la unele produse din marile lanțuri de magazine

În urma unor controale efectuate în luna februarie de Autoritatea Națională  pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în marile lanțuri de magazine, s-a constatat că un procent de peste 25% din cantitatea de fructe și legume controlată prezintă deficiențe în etichetarea, marcarea incorectă sau lipsa informațiilor pe care consumatorii ar trebui să le afle.

În acest sens, etichetele produselor din categoria  legumelor și fructelor ar fi trebuit să indice informații specifice, prevăzute în standardele de comercializare, cu privire la: denumire, ţara de origine a produsului şi clasa de calitate din care acestea fac parte.

Printre  cele 35 de județe  în care s-au constatat informații eronate, privind soiul, calitatea și țara de origine se află și județul Hunedoara. Comercianții au uitat, de asemenea, să pună prețul la unele produse (pe unitatea de măsură) și să traducă înformațiile de pe etichetă.

În urma acestor controale comisarii ANPC au dat amenzi de peste 1,75 milioane de lei, precizând că acțiunile de control vor continua și în perioada imediat următoare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.