Federaţia Sanitas renunţă la greva programată în 11 mai

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, la finalul negocierilor de aproape douăsprezece ore de la Guvern, că au decis să renunţe la organizarea grevei generale care era programată în 11 mai, după ce s-a semnat un acord cu Executivul.

Anunţul a fost făcut de către liderul sanitas, Leonard Bărăscu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la finalul negocierilor de la Guvern.

El a precizat că federaţia a încheiat un acord în şapte puncte cu Executivul.

La rândul său, la finalul negocierilor ministrul Sorina Pintea a amintit despre discuţiile premierului Viorica Dăncilă cu managerii de spitale, care au făcut propuneri pentru deblocarea situaţiei din sănătate, propuneri care au fost discutate astăzi cu sindicatele.

“S-a ajuns la concluzia ca legea salarizării si regulamentul sporurilor s-au aplicat subiectiv de catre spitale”, a spus Sorina Pintea, dând exemplul spitalelor judeţene din Arad şi Focşani, unde pentru mare parte din angajaţi veniturile au scăzut.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că s-a decis modificarea legii salarizării, fără a modifica însă plafonarea sporurilor la 30 la sută.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *