Fermierii pot să depună online cererile unice de plată aferente Campaniei 2020

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Ministerul Agriculturii îndeamnă fermierii să depună online cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 şi arată că în numai două zile de depunere electronică, s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 111.448 hectare.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor şi pentru a asigura continuitatea finanţării sectorului agricol, prin schemele de plăţi şi măsurile de sprijin pe care le gestionează, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a instituit, începând cu data de 6 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicaţiei IPA online, a mijloacelor electronice de comunicaţii şi a sistemului IACS, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. nr.89/3 aprilie 2020. Astfel, în cele două zile de depunere electronică, s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 111.448 hectare”, arată un comunicat.

Totalul cererilor unice de plată depuse între 2 martie şi 7 aprilie este de 155.063 cereri, pentru o suprafaţă de 649.892 hectare.


A fost aprobată primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, mijloacelor electronice de comunicații și sistemului IACS, începând cu data de 06 aprilie 2020.

APIA a instituit o serie de măsuri menite să asigure flexibilizarea și fiabilizarea interacțiunii cu fermierii, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor și pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative, asupra activităților din sectorul agricol, ale răspândirii pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus 👉 http://www.apia.org.ro/

🔹 De asemenea, a fost aprobat ca centrele județene/locale APIA să primească și să administreze cererile de plată/deconturile justificative/acorde viza rentierilor agricoli aferente anului 2020 prin utilizarea mijloacelor electronice (telecomunicații).”

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *