Festival de cățărare în Retezat

Cea de-a doua ediție a festivalului de cățărare de la Câmpușel va avea loc în acest weekend. Organizatorii au pregătit 15 noi rute de cărățare. Evenimentul este un bun prilej pentru promovarea zonelor turistice din Retezat.

“Toți iubitorii escaladei pot petrece 3 zile în natură, pot cățăra traseele amenajate, iar ca noutate vă putem spune că alături de cele 20 de trasee existente în zonă au mai fost amenajate încă 15 trasee noi ce așteaptă să fie parcurse” spun organizatorii.

Uricaniul este poarta de intrare în masivul Retezat, o bijuterie a naturii, cu un relief sălbatic, ce oferă privirii imagini inegalabile, creste cu custuri dantelate şi multe căldări glaciare, înglobând în perimetrul său, una din perlele României Parcul Naţional Retezat. Retezatul are peste 20 de vârfuri de peste 2000 de metrii, cel mai înalt fiind Peleaga (2509m). Aici se intâlnesc peste 80 de lacuri glaciare, cel mai mare din ţară fiind lacul Bucura. De asemenea întâlnim peisaje fabuloase, neatinse de mâna omului, zone carstice cu multe peşteri, abrupturi, chei,cascade,avene, puncte de belvedere. Puţin cunoscută, la nivel naţional, zona oferă posibilităţi diverse de practicare a turismului: trasee turistice accesibile şi spectaculoase, cascade impresionante, trasee de alpinism şi escaladă şi de cicloturim.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *