Fetiţă de şase ani, căutată de pompieri după ce a dispărut în apele unui canal

UPDATE 10 iulie, ora 18: În această dimineață, 14 pompieri militari și forțe ale poliției au reluat căutările fetiței dispărute. Trupul acesteia a fost găsit după-amiază, în zona barajului, la o  distanță de aproximativ 2 km față de locul în care a dispărut.


Știrea inițială, 9 iulie: O fetiţă de şase ani este căutată, joi după-amiază, de pompierii hunedoreni după ce a dispărut în apele unui canal paralel cu râul Strei, în dreptul localităţii Bretea Română. Ea se scălda alături de sora ei de 15 ani, care a reuşit să se salveze din apele reci, fiind în stare de şoc.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, o fetiţă de numai 6 ani a dispărut, joi după-amiază, în canalul de derivaţie a apei ce se află paralel cu râul Strei, în dreptul localităţii Bretea Română.

”Fetiţa a plecat la scăldat împreună cu sora ei de 15 ani, care a reuşit să iasă din apele reci, fiind găsită de echipajele de intervenţie în stare de şoc. 12 pompieri militari caută fetiţa dispărută cu ajutorul bărcilor din dotare, asistaţi de o autospeciala şi un echipaj SMURD”, transmite ISU Hunedoara.

Pentru a facilita găsirea fetiţei, a fost închis barajul Plopi din amonte de locul accidentului, scăzându-se astfel nivelul apei din canal.

ISU Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.