Filarmonica Banatul din Timişoara îşi reia spectacolele, însă doar în Grădina de vară

Filarmonica Banatul din Timişoara îşi reia spectacolele, însă doar în Grădina de vară şi cu respectarea măsurilor de distanţare socială între spectatori. Aceleaşi măsuri vor fi luate şi la un concert susţinut de trupa Cargo în Piaţa Libertăţii din Timişoara.

Grădina de vară a Filarmonicii Banatul din Timişoara va găzdui în zilele de vineri şi marţi, concerte pentru cel mult 200 de spectatori.

Directorul Filarmonicii Banatul din Timişoara, Ioan Gârboni, a declarat pentru News.ro că, deşi capacitatea maximă a Grădinii de vară este de 1.300 de locuri, mai multe rânduri de scaune au fost îndepărtate pentru a respecta distanţarea între spectatori.

”Din cele 1.300 locuri, cât e capacitatea maximă a Grădinii de vara, o să încapă maximum 200 spectatori. Au fost scoase rânduri. Sunt calupuri de scaune de câte patru, iar fiecare calup va fi încercuit cu bandă. Şi pentru că scena este pe suport metalic, conform normelor nu încap decat 30 muzicieni”, a declarat Gârboni.

Spectacolele vor fi în fiecare marţi şi vineri, iar primul spectacol este programat chiar vineri, în data de 5 iunie. Ca de obicei, concertele vor începe de la ora 19.00. Acestea vor avea loc, însă, în funcţie de condiţiile meteo. Dacă afară plouă, concertele vor fi anulate.

”În fiecare marţi şi vineri avem câte un concert. Vinerea aceasta avem un spectacol cu muzică românească, săptămâna viitoare pregătim un qvintet de alămuri, apoi o formulă orchestrală cu 15 muzicieni, tot cu alămuri”, a mai spus Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Biletele pentru concertele Filarmonicii Banatul, susţinute la Grădina de vară, se găsesc la caserie sau chiar la intrare.

Tot în acest sfârşit de săptămână, Primăria Timişoara a pregătit un concert susţinut de trupa timişoreană Cargo. Acesta va avea loc sâmbătă, 6 iunie, în Piaţa Libertăţii, de la ora 19.00. Şi în acest caz, publicul trebuie să respecte reguli de distanţare socială.

Vor participa cel mult 500 de spectatori care vor avea măşti pe toată durata concertului. La intrare, participanţilor li se va face triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii cu termometre digitale. Accesul se va face începând cu ora 17.00.

„În cazul în care, pe perioada desfăşurării evenimentului, se constată încălcări ale reglementărilor naţionale în vigoare, în privinţa distanţării fizice şi a ocupării scaunelor, concertul va fi suspendat”, transmit reprezentanţii primăriei.

Biletele la spectacol vor fi disponibile începând cu data de 4 iunie 2020, pe site-ul www.iabilet.ro, în mod gratuit.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.