Fisuri, crăpături şi denivelări pe o lungime de 70 de metri, pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie. Au fost instituite restricţii de trafic

Pe sensul Sibiu-Sebeş al autostrăzii Sibiu-Orăştie au apărut fisuri, crăpături şi denivelari ale carosabilului pe o lungime de 70 de metri, fiind impusă restricţie de viteză de 60 de kilometri la oră, pe un segment de drum de 200 de metri, unde traficul a fost deviat pe banda 2, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, noi probleme au apărut pe loturi 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie, construit de Salini Impregilo.

”Pe sensul de mers Sibiu-Sebeş (276+100 – 276+170) au apărut fisuri, crăpături şi denivelari ale carosabilului pe o lungime de 70 de metri. Ca urmare a acestei situaţii, a fost impusă restricţie de viteza de 60 de kilometri la oră, pe un segment de drum de 200 de metri, unde traficul a fost deviat pe banda 2”, anunţă CNAIR.

Echipa de specialişti trimisă la faţa locului a constatat că deplasările taluzului şi şanţului din vecinătatea sectorului respectiv au afectat banda de urgenţă şi banda 1. În acest moment, sunt efectuate măsurători topografice în vederea verificării evoluţiei fenomenului de tasare şi a deformărilor la nivelul carosabilului.

Au fost convocaţi, vineri, la sediul CNAIR, toţi factorii implicaţi în derularea proiectului, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme şi pentru a dispune o soluţie de remediere. Până la rezolvarea problemei, zona este monitorizată constant de către DRDP Braşov, care va raporta permanent orice modificare a situaţiei existente.

Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeş face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, redeschis în acelaşi an şi care este operaţional la ora actuală.

Problemele constante au dus la rezilierea contractului cu Salini Impregilo SpA., fiind reţinută garanţia de bună execuţie în valoare de aproximativ 60 milioane lei.

Toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din această sumă.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.