Flori de Munte – festival al tradiției

„Flori de Munte” este numele unui festival care se desfășoară de opt ani de zile, la Vulcan. Evenimentul are ca obiect promovarea talentelor, dar și păstrarea tradițiilor. Peste 300 de copii și tineri au adus pe scena Cinematografului din Vulcan momente de folclor autentic.

”A fost încă o zi de sărbătoare a folclorului nostru românesc la Vulcan, o sărbătoare minunat orchestrată de membrii Asociației Flori de Munte, unde doamna director – învățător Aurora Istratie, reușește prin inima ei mare și plină de iubire pentru copii, să facă în așa fel încât cei mai talentați dintre ei să poată urca pe scena festivalului concurs FLORI DE MUNTE în fiecare an. Ecoul acestui festival la nivelul mai multor zone folclorice ale țării este puternic. Dovadă prezența concurenților din mai multe județe și anul acesta. Sunt foarte mulți copii care iubesc folclorul. Ceea ce în mod firesc ne bucură și ne dă încă o speranță că prin ei, prin pasiunea lor și dragostea lor pentru acest tezaur al neamului românesc, românii merg mai departe prin istorie”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Nu mai puțin de 41 de concurenți, soliști sau ansambluri folclorice din toată țara, reprezentând aproape toate zonele etngrafice ale României, s-au întrecut în cadrul celor 5 categorii de vârstă ale concursului desfășurat sub egida Festivalului ”Flori de Munte”. Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan a adoptat și el o costumație în ton cu evenimentul. Primarul a purtat cu mândrie portul popular momârlănesc.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *