Florin Cîțu: Document care aruncă în aer guvernarea PSD+ALDE!

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că, joi seară, Liviu Dragnea a primit chiar de la Florin Georgescu studiul de impact al BNR privind efectele OUG 114. Acesta o postat pe pagina de facebook următorul comentariu:

„Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost şi supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză şi experienţă Liviu Dragnea are încredere. A fost şocat de concluziile studiului şi imediat i-a chemat pe Vâlcov şi Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu ştiau şi au dat vina pe Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză care i-a asigurat, aşa cum scrie şi în expunerea de motive că efectele oug 114 pentru economie şi mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate.

Teodorovici și Vâlcov mint. Ei au avut acces la studiu. Și l-au folosit ca să șantajeze operatorii din sectorul privat.

Concluziile studiului sunt devastatoare, iar Liviu Dragnea face orice sa le ascundă de public.

Mare atenție.

Dragnea a dat ORDIN ca studiul să nu ajunga la nicio agenție de rating. Concluziile studiului ar duce IMEDIAT la scăderea rating-ului României la categoria JUNK-Gunoi.

Am să vă prezint astăzi doar o parte din concluzii.

ATENŢIE!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creşterea economică în 2019 şi 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ. Dragnea a înţeles acum că şi Preşedintele ştie că bugetul este construit cu date FALSE şi nu are cum să mai ascundă asta! Doar această informaţie despre creşterea economică poate porni o ieşire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naţionale, inflaţie şi dobânzi mari. Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în TOTALITATE înseamnă CRIZĂ ECONOMICĂ. De aceea Dragnea este speriat acum şi nervos că i s-a ascuns această informaţie. Mai mult. Guvernul a primit scrisori de ameninţare de la Banca Centrală Europeană, Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi cea mai recentă ieri cu ameninţarea de amendă pentru taxele şi plafonările de preţuri din sectorul energetic.

Studiul prezintă 4 scenarii. Şi varianta pe care acum o negociază Teodorovici cu băncile înseamnă scăderea creşterii economice. De asta este nervos Dragnea. De aceea le-a dat ordin ca această informaţie să NU ajungă la Standard and Poors. Mai ales că studiul prezintă o MAJORARE a primei de risc pentru România!!! Repet, eu vă prezint doar impactul unei taxe acum. OUG 114 aruncă economia în CRIZĂ şi Dragnea este disperat să ascundă această informaţie de public. (…)

Acest studiu reprezintă DOVADA că ştiau de efectele devastatoare ale acestei ordonanţe şi i-au minţit pe români. Au pozat în naţionalişti de carton şi oameni de stat deşi ştiau că aruncă România în aer. Vor răspunde personal TOŢI.

Ei au avut acces la studiu. Şi l-au folosit ca să şantajeze operatorii din sectorul privat. Concluziile studiului sunt devastatoare iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public. Mare atenţie. Dragnea a dat ORDIN ca studiul să nu ajungă la nicio agenţie de rating. Concluziile studiului ar duce IMEDIAT la scăderea rating-ului României la categoria JUNK-Gunoi.

Vâlcov și Teodorovici știau din 4 februarie despre efectele devastatoare pentru economie ale taxei pe lacomie. Ce au facut acești oameni se încadreaza perfect la subminarea economiei naționale în intersul personal sau al unor interese din exterior – ( Înalta trădare?)

Totuși, au ieșit public și au mintit. Au spus ca sunt doar efecte pozitive. Au spus ca economia o să crească, la fel și creditarea. Au spus ca “analizele” lor făcute cu cei de la CNSP NU arată niciun fel de efecte negative alte ordonanței.

Au mințit. Este clar ca își doreau aceste efecte negative pentru sistemul financiar și pentru economie în general. Așa se razbună ei pe sectorul privat care nu scade prețurile atunci când dau ordine Dragnea, Vaâlcov, Teodorovici.

Studiul BNR arată o imagine de cosmar pentru sistemul bancar și pentru economia României în 2019/2020.

Efecte sigure ale taxei pe active bancare:

– 29 de banci pierderi în 2019, 29 de banci pierderi în 2020

– 2.1 miliarde lei capitalizare necesară pentru sistemul bancar in 2019-2020

– 7 banci cu deficit de capital în 2019, 14 deficit de capital în 2020

– ATENTIE!! 2 bănci de importanță sistemică cu deficit de capital în 2019 și 4 bănci de importanță sistemică cu deficit de capital în 2020

– scăderea creditării cu 6 miliarde lei în 2019 și cu 11 miliarde lei in 2020

– indicatorul de sovabilitate a sistemului financiar bancar scade de la 20% la 16.7%

Toate aceste efecte au impact negativ pentru creșterea economică. In plus, pierderile din sistemul bancar și nevoia de capitalizare va duce imediat la concedieri masive în acest sector unde lucreaza 55 000 de angajați. Pe Dragnea, Vâlcov și Teodorovici nu-i interesează. Ei așa se razbună.

Totuși, cel mai periculos pentru situația economiei pe termen mediu și lung este ce se întamplă cu băncile de importanță sistemică.

Să vă explic.

În România sunt 9 bănci de importanță sistemică: BCR, Banca Tran­silvania, BRD – SocGen, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, CEC Bank, Alpha Bank România, OTP Bank și Garanti Bank.

Instituțiile de credit de importanță siste­mică sunt entitățile de dimensiuni mari comparativ cu activele sistemului financiar în ansamblu și/sau cu economia reală.

Mai clar. Instituții financiare de importanță sistemică sunt acele instituții ale caror probleme financiare sau al caror faliment, datorită mărimii acestor instituții, a complexității și legăturilor importante pe care le au cu toate sectoarele economice, ar duce la BLOCAJ în sistemul financiar-bancar în general și COLAPS al activității economice.

Dacă o singură bancă de importanță sistemică dă FALIMENT atunci tot sistemul financiar se blocheaza și sistemul economic se prăbușește. Când 4 din cele 9 au nevoie de capitalizare atunci atât sistemul financiar cât și economia intră în blocaj. Totul se prabușește și nimeni nu are cum să salveze situația.

Astăzi, când discutam despre efectele devastatoare ale acestei ordonanțe, DEJA 3 bănci din cele 9 sunt lovite puternic de taxa și sunt la limită.

Prăbușirea sistemului financiar bancar înseamna prăbușirea economiei. Înseamna FALIMENT GARANTAT al statului. Statul nu mai platește datoriile, nu mai platește pensii, nu mai platește salarii, nu mai platește nimic. Dobânzile explodează iar economia se blcochează pentru că și atunci când cineva are bani și vrea să platească ceva sistemul financiar nu va putea să indeplinească aceasta funcție.

Băncile de importanță sistemică au apărut după criza din 2008 când falimentul Lehman Brothers a pus în genunchi economia globală!

Băncile de importanță sistemică au obligația, conform legislației în vigoare, să pună mai mult capital deoparte și să îndeplinească o serie de alte măsuri pentru a nu ajunge în situatia Lehman Brothers.

Taxa introdusă de Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și restul gaștii de infractori incompetenți, pune în situație dificilă 4 din cele 9 banci de importanță sistemică. Imaginați-vî că în SUA ar fi fost 4 Lehman Brothers care ar fi dat faliment.

În același timp, studiul prezintă încă un efect pe care Dragnea, Vaâlcov și Teodorovici îl vor ascuns. CREȘTE costul de finanțare al statului. Traducere – TAXE mai mari! Costuri mai mari în economie înseamna și costuri mai mari pentru stat. Este simplu.

Acest studiu demonstreazaă ca au știut tot timpul ca aruncă economia in CRIZA. Au știut că distrug sistemul financiar bancar. Fără un sistem financiar bancar puternic, nu se dezvoltă nicio economie. Totul a fost și este PREMEDITAT. Da, este și multă prostie, dar aveau prea multe informații care duc către aceeași concluzie – CRIZĂ ECONOMICĂ DE PROPORȚII!

Pentru cine fac asta? Doar pentru Rusia? Și pentru China?

Singura soluție, OUG 114 trebuie ABROGATĂ URGENT. Teodorovici DEMISIA URGENT!

Altfel efectele acestei ordonanțe le vor plătii înca câteva generații, iar România va ramâne și în urmatoarele decenii cea mai săracă țara din Europa.

IMPORTANT!

În urma acestei întâlniri de joi din biroul lui Dragnea devine tot mai clar ca PSD va merge înainte cu deicizia pe care au luat-o un grup foarte mic la o intalnire în afara Bucureștiului în urma cu 11 zile înainte. Decizia luată de acest grup restrâns de PSD-iști afectează milioane de români și este o adevarată BOMBĂ. Vă spun despre ce este vorba saptamana viitoare.”

Florin CÎȚU, senator PNL

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *