Flux de vaccinare cu AstraZeneca, înlocuit cu Moderna la un centru de vaccinare

Unul dintre fluxurile de vaccinare AstraZeneca de la Spitalul de Urgență Petroșani va fi transformat în flux de imunizare cu vaccinul Moderna.  În locul vaccinului dezvoltat de cercetătorii de la Oxford va fi folosit serul de la Moderna. Decizia a fost luată ca urmare a adresabilității extrem de reduse pentru vaccinul de la AstraZeneca. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a făcut solicitarea către Direcția de Sănătate Publică Hunedoara pe fondul interesului mai scăzut al populației pentru vaccinarea cu serul Oxford – AstraZeneca. Medicul Valeriu Gheorghiță și-a dat acordul în acest sens.

Astfel, în cel mai scurt timp, la centrul de vaccinare amenajat la Spitalul de Urgență Petroșani va putea demara imunizarea cu vaccinul Moderna. Centrul din cadrul SUP, cu două fluxuri de vaccinare, a fost deschis la jumătatea lunii martie, inclusiv pentru persoanele cuprinse în etapa a III-a, respectiv cele care au împlinit 18 ani.

În Petroșani mai este funcțional un centru de vaccinare, la Școala Generală nr.7, de asemenea cu două fluxuri, pentru imunizarea cu serurile Pfizer BioNTech și Moderna.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *