Focar de hepatită de tip A, au fost înregistrate 17 cazuri la copii

Un număr de 17 cazuri de hepatită acută virală de tip A au fost depistate în municipiul Blaj din judeţul Alba, de la începutul anului şi până în prezent. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) spun că este vorba de un focar, iar cei afectaţi sunt copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Potrivit reprezentanţilor DSP Alba, în luna ianuarie au fost înregistrate şase cazuri, alte cinci în luna februarie şi şase în luna martie.

„O echipă mixtă a DSP, formată din specialişti de medicină preventivă şi inspectori sanitari, s-a deplasat în municipiul Blaj cu scopul de a lua toate măsurile necesare în vederea limitării evoluţiei focarului în colectivităţile preşcolare şi şcolare din zonă. Reprezentanţii DSP Alba au avut o întâlnire de lucru la care au participat directorii de instituţii de învăţământ, asistenţii medicali comunitari, medic şi asistenţi medicali şcolari, coordonatorul serviciului de asistenţă socială şi mediatorul sanitar”, a declarat, pentru News.ro, Dragoş Suciu, purtătorul de cuvânt al DSP Alba.

Cei 17 copii care au fost diagnosticaţi cu hepatită de tip A şi care au vârste cuprinse între 3 şi 15 ani învaţă în patru şcoli şi două grădiniţe din municipiu. O parte dintre cazuri au prezentat forme uşoare şi au fost reintegraţi în colectivitate, având în vedere că debutul bolii a fost la începutul lunii ianuarie.

Hepatita A este o boala contagioasă cauzată de infecţia ficatului cu virusul hepatitic A. Odată ce o persoană a fost infectată cu hepatita A, dezvoltă imunitate pe termen lung şi nu mai poate contracta boala a doua oară.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.