Focuri de armă trase de polițiști pentru prinderea unui fugar

Poliţiştii din Timişoara au încercat să oprească în trafic o maşină, însă şoferul a accelerat la vederea echipajului de Poliţie. Pornind în urmărirea autoturismului, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, pasagerul din maşină fiind rănit.

“Ieri (luni – n.r.) un echipaj din cadrul Biroului Rutier, aflând-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalul regulamentar de oprire având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, a unui autoturism pe strada Iuliu Maniu din municipiul Timişoara. Şoferul nu s-ar fi conformat semnalelor poliţiştilor, aceştia pornind în urmărirea autoturismului. În timpul urmăririi poliţiştii ar fi executat mai multe focuri de armă, atât de avertisment cât şi asupra autoturismului, somându-l pe acesta în repetate rânduri să oprească”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al IPJ Timiş.
La un moment dat, autoturismul urmărit a fost abandonat pe un teren viran, iar şoferul şi pasagerul care se afla alături de acesta în autoturism au fugit.
“Între localităţile Săcălaz şi Beregsău Mare autoturismul a fost abandonat pe un teren viran, şoferul şi pasagerul ce se aflau în interior reuşind să fugă. Ulterior, în urma uzului de armă pasagerul din autoturism a fost rănit, prezentându-se la spital în vederea acordării de ingrijiri medicale”, se mai arată în comunicat.
Totodată, din verificările făcute în baza de date s-a constatat faptul că şoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 23 de ani, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei şi furt.
Poliţiştii în continuare fac verificări pentru depistarea şi tragerii la răspundere a şoferului fugar.
În urma incidentului, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara care face cercetări pentru “vătămare corporală din culpă”.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *