Fonduri europene pentru comunitățile din mediul rural

Căminul cultural din satul Băița va fi modernizat. Edilii au accesat fonduri europene pentru acest proiect. La țară, viața socială se desfășoară, în principiu, în căminele culturale. Astfel, pentru a le oferi sătenilor un mediu propice de a-și petrece timpul liber, dar și pentru a încuraja organizarea de noi activități, edilii implementează investiția “Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul “Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Căminului Cultural Sat Băița Comuna Băița””.

„Necesitatea pentru proiectare și execuție lucrări de construcții pentru obiectivul ,,Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Căminului Cultural Sat Băița Comuna Baița” este să satisfacă necesitățile comunei, asigurând reabilitarea și dotarea corespunzătoare a căminului Cultural Băița, care reprezintă în fond principalul punct de întâlnire pentru desfășurarea evenimentelor culturale, sociale și tradiționale, în același timp o infrastructură corespunzătoare încurajează inițierea de noi spectacole, festivități, conferințe, formarea de noi ansambluri artistice și folclorice, asigurând promovarea și păstrarea tradițiilor culturale”, arată edilii din comuna hunedoreană Băița.

496.908 este valoarea estimată a proiectului, suma fiind defalcată astfel: proiectare – 19.453,90 lei construcții și instalații 477.454,32 lei. Investiția este realizată din fonduri europene, prin Programul National de Dezvoltare Rurala – PNDR.

 

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.