Fost consilier local din Hunedoara declarat incompatibil

Un fost consilier local din municipiul Hunedoara a fost declarat incompatibil. Agenția Națională de Integritate a constatat că Ovidiu Crișan, fost consilier local în Hunedoara, a derulat contracte comerciale cu instituțiile publice din subordinea administrației locale.

“În perioada 2012 – 2015, T&O Prodcom S.R.L., entitate economică în cadrul căreia persoana evaluată este asociat și administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat contracte comerciale cu mai multe instituții aflate în subordinea ori sub autoritatea Primăriei Municipiului Hunedoara, în valoare de 182.302,07 lei, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, arată comunicarea ANI.

Fostul consilier susține că nu a făcut nimic în afara legii.

“Pe SEAP se poate face orice fel de afacere, dacă e pe SEAP, totul e la vedere. Nu îmi fac nici cea mai mică problemă”, a declarat pentru REPLICA – INFO HD, Ovidiu Crișan, fost consilier local la Hunedoara.

Potrivit legii, “consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general,director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociare cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile județene respective”. Aceleași prevederi se aplică și în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.