Fostul internațional Ioan Andone a vorbit, la Deva, despre echipa națională de fotbal

Unul dintre marii fotbaliști ai României, Ioan Andone, care s-a consacrat la Corvinul Hunedoara, a vizitat, zilele trecute, județul nostru. Cu această ocazie, „Fălcosul”, așa cum este cunoscut în lumea fotbalului, a vorbit despre mai multe aspecte privind jocul cu balonul rotund, neevitând nici subiectul legat de echipa națională.

Andone a vorbit despre primele meciuri ale „tricolorilor” cu noul selecționer, Cosmin Contra, pe banca tehnică, dar a făcut și referiri la următoarele partide oficiale, reiterând ideea că partidele amicale au o mai mică importanță.

„Două meciuri bune. Două meciuri care îți dau încredere. Să vedem ce se va întâmpla în preliminarii, când încep meciurile oficiale. Contra este un bun motivator. Eu cred că poate să reușească, pentru că știe ce înseamnă echipa națională. Poate transmite jucătorilor că, atunci când ajungi acolo, trebuie să dai totul. Nu există nimic altceva decât echipa națională. Tu reprezinți ceva pentru România. Se uită la tine douăzeci de milioane, zece milioane de oameni. Este important să avem rezultate la echipa națională și pentru fotbalul românesc, și pentru campionat”, a declarat Ioan Andone la Deva.

Ioan Andone a jucat de 55 de ori în echipa națională a României, în majoritate ca fundaș central, marcând două goluri, și a evoluat la un campionat european, în Franța, în 1984, și în Italia, la un turneu final mondial, șase ani mai târziu.

De asemenea, Ando a făcut parte din echipa națională de juniori a României care, în 1981, a obținut, în Australia, medalia de bronz la competiția mondială rezervată acestei categorii de vârstă, cea mai mare performanță a fotbalului autohton la acest nivel.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *