Fotografi hunedoreni își expun lucrările în Franța

Mai mulți fotografi hunedoreni vor participa la cea de a 29-a Bienală Color FIAP, care va avea loc în prima jumătate de an, în Franța. Asociația Artiștilor Fotografi din România a alcătuit cele două colecții de fotografii pentru a participa competiția care este destinată exclusiv membrilor operaționali ai FIAP (Asociația Internațională a Artiștilor Fotografi), iar AAFR (Asociația Artiștilor Fotografi din România) este singura asociație de artiști fotografi din România recunoscută de către FIAP.

Cinci fotografi hunedoreni vor expune alături de colegi de-ai lor de pe întreg mapamondul.

Selectarea lucrărilor pentru cele două colecții de fotografie cu care România va participa la bienala din Franța a fost făcută de către cei mai titrați fotografi români, respectiv: Balasi Csaba MFIAP, EFIAP/g, vice-președinte AAFR și ofițer de legătură cu FIAP, respectiv Nagy Lajos, EFIAP/d3, secretar general al AAFR.

Colecția de print a artiștilor români se intitulează „Romanian soul” (Suflet românesc – n.t.) și este alcătuită din 10 fotografii care ilustrează spiritul satului românesc.

Fotografiile selectate vor fi printate pe hârtie premium la dimensiunea 30 x 42 cm, cheltuielile poștale și de printare fiind acoperite din donațiile făcute pentru AAFR.

Cea de-a doua colecție se numește „Ange ou Demon” (Înger sau Demon – n.t.) și este formată din 20 de imagini digitale care tratează tema frumuseții feminine. Conform Regulamentului FIAP, la această secțiune un autor poate participa cu cel mult două fotografii.

Jurizarea finală va fi făcută la finalul lunii martie de către un juriu internațional iar rezultatele competiției vor fi anunțate în data de 6 aprilie 2021. Ceremonia de premiere va avea loc în de data de 5 iunie 2021 în Franța, la Cognin, Chateau de Forezan.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.