FRF tratează Deva cu sictir

Autobergamo Deva a reușit o performanță excepțională, reușind să se califice în Elite Round din UEFA Champions League, fază în care ajung doar cele mai bune 16 echipe europene.

Echipa deveană, pregătită de Marcos Angulo și finanțată de Dorin Popa, a câștigat grupa 8 din Main Round, pe care a organizat-o, depășind în clasament adversare redutabile, în urma celor de la Autobergamo clasându-se Araz Naxcivan, din Azaerbaijan, considerată mare favorită la câștigarea turneului desfășurat în Sala Sporturilor din municipiul de la poalele Cetății, Luxol Saint Andrews, valoroasa campioană a Maltei, la care joacă și Emil Răducu, căpitanul naționalei de futsal a României, lucru care spune mult, și FC Mostar, vivacea reprezentantă din Bosnia – Herțegovina, singurii care au reușit să-i învingă pe câștigătorii competiției. Performanța, realizată în premieră de trupa deveană, a fost umbrită de două aspecte. Unul dintre aceste este ceva mai vechi, adică lipsa de susținere a echipei din partea celor care ar putea face acest lucru și a fost reiterat de către conducerea clubului Autobergamo.

„Suntem singurii care reușim să facem o sală plină la Deva și, în plus, obținem și rezultate notabile, cum este această calificare. Am văzut în tribune numeroși oameni de afaceri și politicieni, care se bucură de rezultatele noastre, dar cam atât. Consider că nu suntem tratați cu respectul cuvenit la performanțele obținute și nici nu suntem sprijiniți așa cum ar trebui, mai ales de către autorități. Dacă nu vom primi un sprijin mai consistent, va fi greu să continuăm la nivel înalt”, a spus Dorin Popa, finanțatorul celor de la Autobergamo Deva.

Al doilea aspect este dat de felul în care tratează Deva Federația Română de Fotbal (FRF), sub tutela căreia se desfășoară întrecerile de futsal. Mai exact, la turneul câștigat de Autobergamo, FRF a tratat Deva cu sictir la competiție, care este, totuși, Liga Campionilor din futsal și nu Cupa Satelor, nefiind prezent nici măcar  un singur reprezentant al acestui for. Probabil că dacă turneul s-ar fi desfășurat în Malta, de exemplu, prezența FRF în delegația țării noastre, pentru că Deva a reprezentat România, și nu alt stat, ar fi fost una consistentă. Însă, cu siguranță, „omisiunea” va fi reparată în faza următoare a competiției, de luna viitoare, când Autobergamo va juca, în Elite Round, peste hotare, foarte posibil în Spania, Portugalia, Belgia sau Olanda. Tragerea la sorți pentru cele patru grupe din Elite Round va avea loc joi, 19 octombrie.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.