Furtul continuă în ciuda amenzilor mari

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei şi peste 100 metri cubi de material lemnos confiscat de poliţişti, în urma unor controale în trafic, pe DN76

În data de 19.02.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat o acțiune privind modul de gestionare, comercializare și transport al materialului lemnos pe raza municipiului Brad și a comunelor Vălișoara, Luncoiu de Jos și Baia de Criș.

În cadrul acţiunii pe raza comunei Vălișoara, respectiv pe DN76, a fost identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din judeţul Arad, care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale emitentă a avizului de însoțire, a transportat 38,87 mc lemn rotund de fag, având avizul de însoțire expirat.

În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 6.000 lei și măsura complementară de reținere în vederea stabilirii provenienței  a materialului lemnos transportat.

În cadrul aceleiași acţiuni, pe raza municipiului Brad, au fost identificați doi conducători auto, ambii din judeţul Argeș, care transportau cu două autoutilitare cu semiremorcă  32,20 mc lemn rotund din specia fag și, respectiv, 35,43 mc lemn rotund din specia fag, în baza unor avize de însoțire emise de către un operator  economic din judeţul  Arad. Poliţiştii au stabilit că materialul lemnos provine din alte locuri față de cele menţionate în cele două avize de însoțire.

În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 6.000 lei și cea complementară de confiscare a materialului lemnos în volum de 67,63 mc, conform Legii nr. 171/201

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *