În Guvern se discută despre raționalizarea gazelor, în această iarnă

Guvernul ia în calcul ca în această iarnă, în funcţie de evoluţia regional legată de războiului din Ucraina şi efectele sancţiunilor aplicate Rusiei, să impună o raţionalizare a consumului de gaze, pentru companii, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro, populaţia nefiind afectată de o posibilă raţionalizare a consumului.

 

La nivelul Guvernului s-a format un Consiliu consultativ care urmează să se operaţionalizeze în perioada următoare şi care va analiza evoluţia crizei energiei, în urma conflictului din Ucraina.

România îşi asigură, în prezent, 90% din producţia de gaze.

În urma unei discuţii care a avut loc vine în cadrul Executivului, s-a analizat varianta ca operatorilor economici să li se aplice un procent echitabil de consum de gaze, pe perioada iernii, în cazul în care vor exista probleme cu aprovizionarea.

 

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect să limităm, în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raţionalizare pentru companii, nu pentru casnici”, au precizat surse guvernamentale, precizând că populaţia nu va fi afectată.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *