Uniunea Europeană vrea să înlocuiască livrările de gaze ruseşti cu volume suplimentare din Nigeria

Uniunea Europeană caută volume suplimentare de gaze din Nigeria, în timp ce se pregăteşte pentru potenţiale reduceri ale aprovizionării din Rusia, a declarat sâmbătă Matthew Baldwin, director general adjunct al departamentului de energie al Comisiei Europene, transmite Reuters.

Baldwin a făcut declaraţia în Nigeria, unde a avut întâlniri cu oficiali de la cel mai mare producător de petrol din Africa, în această săptămână. Acolo i s-a spus că Nigeria îmbunătăţeşte securitatea în Delta Nigerului şi intenţionează să redeschidă conducta Trans Niger, după luna august, ceea ce va duce la exporturi de gaze mai mari către Europa.

UE importă 14% din achiziţiile sale de GNL din Nigeria şi există potenţialul de a dubla acest lucru, a declarat Baldwin pentru Reuters, prin telefon.

Producţia de petrol şi gaze din Nigeria este redusă de furtul şi vandalizarea conductelor, lăsând terminalul producătorului de gaz Nigeria LNG din Bonny Island să funcţioneze la o capacitate de 60%.

 

„Dacă putem ajunge până la 80%, în acel moment ar putea exista GNL suplimentar care ar putea fi disponibil pentru mărfurile spot care urmează să vină în Europa”, a spus Baldwin.

„Ei (oficialii nigerieni) ne-au spus: „Veniţi şi vorbiţi din nou cu noi la sfârşitul lunii august, pentru că credem că putem face progrese reale în acest sens””.

Nigeria NLG este deţinută de compania petrolieră de stat NNPC, Shell, TotalEnergies şi Eni.

Comisia Europeană a declarat miercuri că statele membre UE ar trebui să-şi reducă consumul de gaz cu 15% din august până în martie. Obiectivul ar fi iniţial voluntar, dar ar deveni obligatoriu dacă Comisia ar declara o urgenţă.

Anul trecut, Nigeria a exportat 23 de miliarde de metri cubi de gaze către UE, dar cifra a scăzut de-a lungul anilor. În 2018, UE a cumpărat 36 de miliarde de metri cubi de GNL din Nigeria, a spus Baldwin.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *