Generația Z, categoria de vârstă cu cei mai mulți șomeri

Digitalizarea este cea mai la îndemână generaţiei de până în 25 de ani, dar cu toate acestea la categoria de vârstă 15- 24 de ani se înregistrează cei mai mulţi şomeri, a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro – FOCUS pe HR – HR în vreme de COVID, purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu.

Vladimir Alexandrescu a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro “HR în vreme de Covid” că sunt 95.000 de şomeri înregistraţi la această categorie de vârstă.
„Digitalizarea este cel mai la îndemână generaţiei aşa numită Z, generaţia născută după 1995, care are până în 25 de ani. Şi totuşi e un paradox statistic. În materie de şomaj, în România, grupa cea mai afectată este cea între 15 – 24 ani, această generaţie care ar avea cele mai bune oportunităţi să îşi găsească de lucru într-o economie care merge pe calea digitalizării. Avem 17,3% ultimele date la şomaj, asta înseamnă că din cei 418.000 înregistraţi anul acesta, 95.000 de sunt din această grupă de vârstă. Asta ce ne impune să gândim că pe lângă această tranziţie digitală, e nevoie şi de o tranziţie culturală, în sensul schimbării modalităţii de educare, de instruire a tinerilor aşa încât ei să fie capabili să folosească instrumentele puse la dispoziţie de tehnologia modernă şi de care economia are nevoie”, a afirmat Vladimir Alexandrescu.
Parteneri ai evenimentului sunt BestJobsFan CourierPhilip Morris RomâniaSensoDays şi Up România. Parteneri media sunt Profit News TV şi Klarmedia.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.