Geta Minerița, femeia din mină și femeia de pe podium

De la banda de sortat cărbuni, Georgeta Manolache, cunoscută de Geta Minerița, din Lupeni, a ajuns pe cele mai înalte trepte ale podiumului. În timpul liber, Geta Minerița participă la ultramaratoane. De meserie, Geta Minerița este lăcătuș. În timpul liber este sportiv.

„La mina Lupeni lucrez la transport la benzi, la suprafață. Nu este foarte greu, m-am obișnuit. Alerg mult, îmi încep ziua cu sport, continui să fac sport și apoi merg la mină”, povestește Geta Minerița, femeia care ș-a crescut singură cei trei copii.

Sportul nu îi este străin. Geta Minerița a practicat tenis, voleiu, schi, dar și multe alte activități de acest gen. Problemele la genunchi nu au fost un impediment pentru a participa la competițiile de maraton. A pornit încet, iar acum se mândrește cu zeci de medalii.

Cea mai lungă distanță alergată  a fost la Ciucaș: 105 kilometri, în 19 ore și 55 de minute. Numai în anul 2017, Geta Minerița a participat la 37 de competiții. Georgeta Manolache a participat și la una dintre cele mai importante curse ale carierei de sportiv. În Turcia, la Cappadocia a încheiat pe locul 3 la feminin ultramaratonul de 61 de kilometri. A fost prima la categoria 40+.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.