Gimnasta Maria Holbură s-a calificat la JO de la Tokyo, la individual-compus. Echipa României a ratat calificarea

Gimnasta Maria Holbură a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în concursul individual-compus. Echipa României a ratat însă, pentru a doua oară consecutiv, calificarea la JO.

”Gimnasta Maria Holbură a devenit al 49-lea membru al Team Romania pentru competiţia olimpică de la Tokyo, din 2020. Maria Holbură a terminat pe locul 54 concursul de calificare al Mondialelor de la Stuttgart la individual-compus, cu 50.632 puncte (sărituri – 13.300, paralele – 12.233, bârnă -12.733 şi sol -12.366). După eliminarea naţiunilor calificate cu echipa, Maria Holbură a devenit a 13-a calificată la Jocuri dintre cele 20 de sportive care şi-au câştigat biletul pentru Tokyo. Felicitări, Maria!”, a transmis COSR, sâmbătă seară, după încheierea calificărilor la Campionatul Mondial de la Stuttgart.

Echipa feminină de gimnastică a României nu va fi însă prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe locul 22, din 24 de competitoare în calificările de la CM.

De la Mondiale ajung la JO de la Tokyo primele 12 clasate, inclusiv SUA, Rusia, China, calificate încă de la CM2018.

CM de la Stuttgart continuă în 6-7 octombrie cu calificările masculine (România va evolua luni), urmate de finalele pe echipe (feminină, în 8 octombrie, şi masculină, în 9 octombrie), finalele la individual compus (feminină, în 10 octombrie, şi masculină, în 11 octombrie), precum şi cele pe aparate (în 12-13 octombrie).

La Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor califica de la CM de la Stuttgart nouă echipe, respectiv 12 gimnaşti şi 20 gimnaste la individual-compus şi medaliaţii în finalele pe aparate, la feminin şi masculin.

La JO sunt calificate deja medaliatele pe echipe de la CM2018, adică SUA, Rusia, China (feminin) şi China, Rusia, Japonia (masculin), acestora urmând să li alăture încă nouă de la CM din acest an.

România a ratat participarea la Jocurile Olimpice din 2016, după o participare neîntreruptă între 1976 – 2012, iar la ultima ediţie a CM a ratat finala, clasându-se pe locul 13.

Programul Campinoatului Mondial

6 octombrie: calificări (m) (subdiviziunile 1-4)
7 octombrie: calificări (m) (subdiviziunile 5-8, România)
8 octombrie: finala pe echipe (f)
9 octombrie:  finala pe echipe (m)
10 octombrie: individual compus (f)
11 octombrie: individual compus (m)
12 octombrie: finale pe aparate
13 octombrie: finale pe aparate
*Televizare : De marți, 8 octombrie, TVR

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *