Grindină şi copaci rupţi la Burjuc

O nouă vijelie a trecut peste judeţ. Meteorologii au emis pentru după amiaza zilei de joi o avertizare nowcasting. Cea mai afectată este deocamdată comuna Burjuc unde a bătut grindina şi vântul puternic a rupt copaci. Unul dintre arborii căzuţi a afectat circulaţia pe DN7.

 Codul portocaliu anunţat Administrația Națională de Meteorologie joi, la ora 15, viza intervalul orar 15,10-16,10 şi zona localităţilor Brad, Baia de Criș, Burjuc, Dobra, Gurasada, Ilia, Lăpugiu de Jos, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vorța, Zam. „Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari. Fenomene asociate : averse care pot depăși 30-35 l/mp”, scrie în avertizarea nowcasting. Cea mai afectată zonă este cea a comunei Burjuc: „S-a întunecat afară, a dat două fulgere şi a început să cadă grindină. A durat vreo zece minute până s-a acopertit totul. Boabele de gheaţă nu erau mari, aveau vreo patru-cinci milimetri. La prima vedere, nu par să fie pagube materiale”, spune un localnic. Şi tot în comuna Burjuc, pe raza localităţii Tătărăşti, unul dintre copacii rupţi de rafalele de vânt a căzut peste DN7.

„În zonă, traficul a fost blocat pe un semns de circulaţie până când carosabilul a fost degajat de echipa de intervenţie de la Ilia”, spune Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Pe lângă localităţile hunedorene, avertizarea a vizat şi localităţile Hălmăgel, Hălmagiu din judeţul Arad.

Laura OANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.