Grupul Electrica a distribuit anul trecut 40% din energia electrică la nivel naţional şi a plătit taxe şi impozite de 1,23 miliarde lei

Grupul Electrica, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a anunţat că a distribuit 40% din energia electrică la nivel naţional şi a furnizat energie către 3,6 milioane de consumatori, peste 55% din energia electrică furnizată de companie clienţilor de pe piaţa concurenţială provenind din surse regenerabile.

Grupul a lansat raportul de sustenabilitate pentru anul 2016, realizând astfel prima raportare non-financiară a companiei, cu un an ȋnainte de termenul legal.

De asemenea, valoarea taxelor şi impozitelor plătite de Electrica ȋn 2016 a fost de 1,23 miliarde lei.

Electrica a alocat totodată, în 2016, pentru eficienţa energetică, peste 145 de milioane de lei, reprezentând mai mult de 25% din planul de investiţii, cel mai ambiţios din sectorul energetic.

”Societăţile de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au avut, în 2016, cele mai bune rezultate la nivelul operatorilor concesionari din România, în privinţa întreruperilor neplanificate”, arată grupul.

Pe parcursul anului 2016, din 1.000 de clienţi, aproximativ 2 au transmis o petiţie către Electrica Furnizare. Totodată, a fost redusă, cu 25%, durata medie de rezolvare a contestaţiilor, precum şi timpul de emitere a ofertelor, cu 21%.

”Îmbunătăţirea eficienţei energetice a reţelelor electrice de distribuţie reprezintă o prioritate, astfel că, la nivelul anului 2016, aproape 20% din totalul investiţiilor, respectiv 110 milioane lei, au fost direcţionate către modernizarea reţelelor electrice în concept smart grid”, arată raportul companiei.

Electrica a investit anul trecut 47 milioane lei în instalarea sistemelor SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), pentru îmbunătăţirea serviciilor de distribuţie, iar până în 2018 îşi propune o creştere cu peste 20% a gradului de integrare a staţiilor de transformare în platforma SCADA.

Cu peste 9.600 de angajaţi, Grupul Electrica este unul dintre cei mai mari angajatori din România.

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienţi dinTransilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

 

viewscntnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *