Guvernul a aprobat Memorandumul privind înfiinţarea Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Memorandumul privind înfiinţarea Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

”Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului. Comitetul Naţional va prezenta strategia şi planul de acţiune privind vaccinarea anti-Covid 19 şi va realiza implementarea acestora”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Conducerea Comitetului este asigurată de un preşedinte desemnat prin decizie a Prim-ministrului, iar activităţile desfăşurate vor fi organizate pe 3 domenii prioritare :

a)    Comunicare

b)    Logistică

c)    Activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă şi monitorizarea reacţiilor  adverse postvaccinale (RAPI)

Potrivit Miniterului Sănătăţii, rolul Comitetului este de a organiza şi coordona activităţile privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilitate:

–        Informare şi comunicare pentru personalul medico-sanitar şi populaţia generală

–        Organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora

–        Asigurarea procesului logistic necesar desfasurarii activitatilor aferente procesului de vaccinare

–        Identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare

–        Elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităţilor legate de procesul de vaccinare.

”Activităţile din cadrul Comitetului vor fi desfăşurate de reprezentanţi ai institutiilor implicate din cadrul Ministerul Sănătăţii şi a  instituţiilor din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil”, a mai transmis Miniterul Sănătăţii.

La lucrările Comitetului participă şi consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi consilierulul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va conduce campania de vaccinare şi va fi secondat de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Baciu.

La rândul său, Gheorghiţă a spus că, în ultima parte a săptămânii următoare, va fi pusă la dispoziţie strategia privind vaccinarea pentru a putea fi prezentată public.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.