Guvernul a numit noi prefecţi în cinci judeţe

Guvernul României anunţă că prefectul judeţului Arad a demisionat din funcţie, în timp ce prefecţii din alte patru judeţe au fost eliberaţi din funcţie, în şedinţa de joi, decizia fiind luată ca urmare a „reconsiderării” de către Executiv a reprezentanţilor săi în teritoriu.

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, joi seară, la sfârşitul şedinţei de Guvern, că Executivul a decis eliberarea din funcţii a prefecţilor judeţelor Alba, Harghita, Sălaj şi Suceava şi a luat act de demisia prefectului judeţului Arad. De asemenea, a fost eliberat din funcţie şi subprefectul judeţului Arad, funcţia urmând a fi ocupată temporar de Olimpia Popa.

Dancă a explicat eliberarea din funcţie a prefecţilor drept o „reconsiderare” de către Executiv a reprezentanţilor săi în teritoriu.

„Aşa cum bine ştiţi, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu; este firesc atunci când are loc o schimbare de guvern, Guvernul să-şi reconsidere reprezentanţii săi în teritoriu”, a afirmat Ionel Dancă.

Acesta a anunţat totodată rechemarea consulului general al României la New York, Cătălin Dancu.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *