Guvernul PNL repară găurile din bugetele locale, cauzate de incompetența PSD

Am luat act, cu stupoare, de poziția absolut penibilă a președintelui în retragere a PSD Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, referitor la sumele alocate primăriilor din județul Hunedoara, prin HG 1044/4.12.2020, pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav.

Cu toate că încă președintele PSD Hunedoara înșiră sumele alocate și încearcă o palidă acuzație de politizare a acestora, se cuvine să facem următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

PSD este cel care a văduvit bugetele locale de sume consistente, aprobând în ultimii ani acte normative care au lăsat tot mai mulți bani de plătit din bugetele primăriilor, ajungând anul acesta ca jumătate din sumă să fie suportată direct de autoritățile locale.

Ceea ce se face că nu vede PSD și Laurențiu Nistor este faptul că Guvernul, prin HG 1044/2020 eliberează bugetele locale de această povară, alocând sumele echivalente pentru plata indemnizațiilor pentru două luni calendaristice. Orice acuzație de criteriu de partid este puerilă și neavenită deoarece primăriilor le-au fost solicitate sumele exacte pe care le au în plată spre beneficiari și au fost alocate întocmai. Așadar, singurul criteriu luat în calcul de Guvern este acela al nevoilor locale și al sumelor pe care le au în plată.

Îi solicităm președintelui PSD Hunedoara să nu mai dezinformeze opinia publică și să nu arunce cu noroi tocmai în cei care au reparat găurile provocate de colegii dumnealui. Totodată, așteptăm cu mare interes un bilanț al activității Consiliului Județean Hunedoara, al cărui președinte este domnul Nistor, din 23 octombrie 2020. Vrem să vedem cum a venit CJ Hunedoara în sprijinul primăriilor, cum a acționat pentru diminuarea efectelor pandemiei și ce plan de acțiune are pentru următoarea perioadă.

 

Președinte PNL Hunedoara,

Vetuța Stănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *