Guvernul PNL trebuie să repare ceea ce a stricat incompetența PSD în anii de guvernare

După ce guvernele PSD au contractat fără măsură tot felul de proiecte fără nicio eficiență sau finalitate reală, adresate mai ales clientelei politice, Guvernul condus de Florin Cîțu trebuie acum să repare incompetența de care au dat dovadă social – democrații în cazul PNDL 1 și 2. În tot acest timp, cei de la PSD au tupeul nemărginit să arate ipocrit cu degetul spre guvernul liberal, aruncând pe piață noi minciuni, în stilul deja caracteristic.

Pesediști care îi îndemnau pe oameni să își ia 3 job-uri dacă vor să trăiască decent în România condusă de Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea – dezinformează grav când anunță că finanțarea proiectelor depuse prin PNDL a fost tăiată, dovedind că dezinformarea este politică de casă în cazul PSD. În realitate lucrurile stau diametral diferit. Premierul Florin Cîțu a afirmat cât se poate de clar că toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate în continuare de Guvernul României.

„Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului”, a anunțat Prim Ministrul României. Mai mult, toți aleșii locali au primit asigurări ferme că toate facturile conforme vor fi achitate, iar guvernul PNL și-a reiterat îndemnul către edili de a continua lucrările în ritm susținut pentru a exista astfel posibilitatea să se deconteze cât mai mult.

 

Aflat în opoziție, acolo unde a fost trimis de votul oamenilor, PSD realizează dintr-o dată că domeniile prioritare pentru dezvoltarea sustenabilă a unei țări sunt infrastructura, sănătatea și educația, domenii pentru care nu a făcut absolut nimic în anii în care s-a aflat la guvernare. Cifrele oficiale arată că, în ultimii ani, deşi au fost două programe PNDL, doar 18% din bani s-au dus către proiecte care vizează infrastructura rutieră. Restul banilor au fost folosiţi ineficient. Din acest motiv guvernul PNL s-a preocupat de lărgirea domeniului de activitate al Companiei Naționale de Investiții, proiect pe care PSD a încercat cât de mult a putut să îl blocheze.

La această oră, la CNI sunt depuse proiecte în valoare de peste 7 miliarde de lei pentru drumuri judeţene şi comunale, care nu se pot finanţa nici prin fondurile europene, nici prin PNRR, nici prin alte instrumente financiare, dar guvernul liberal a reușit să găsească o formulă de finanțare, astfel încât să repare incompetența guvernărilor PSD. Aceleași guverne care au declamat că ”au scos țara din noroaie” fără ca în realitate să și implementeze proiecte în acest sens. Exact așa s-a întâmplat și cu cele 8 spitale regionale promise de PSD care nu au trecut niciodată de stadiul de proiect sau machetă de hârtie și care abia acum, sub guvernarea de dreapta, prin contur cu adevărat.

 

PSD este disperat că a pierdut nu doar puterea, ci, mai ales, accesul la fonduri importante de care au dispus discreționar și care au fost direcționate mai ales către clientela de partid, iar petardele politice lansate în ultima perioadă relevă exact această disperare politică.

PNDL 1 și PNDL 2 continuă cu toate contractele de investiții care sunt în derulare. Nimeni din arcul guvernamental nu își dorește să oprească vreun contract aflat în derulare și poate cea mai bună dovadă în acest sens o reprezintă chiar plățile făcute cu periodicitate pentru facturile conforme trimise la decontare, în ciuda efortului bugetar.

Guvernul liberal și-a dovedit din plin buna – credință și la finele anului trecut când, printr-o ordonanță de urgență adoptată de Executiv, obiectivele de investiții cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa 1, 2015-2020, au fost prelungite, ca posibilitate de finanțare, cu încă doi ani, venind astfel tocmai în sprijinul autorităților administrației publice locale.

Cât privește Complexul Energetic Hunedoara și Termocentrala Mintia, este deja de notorietate modul în care au fost efectiv jefuite aceste obiective economice de conducerile PSD, care a avut drept singură grijă îndestularea propriilor buzunare de partid. Și tot guvernul liberal trebuie să repare ceea ce a stricat incompetența și nepăsarea PSD, lucru care deja se întâmplă!

 

PSD – numele tău e DISPERARE!

 

Biroul de presă al PNL Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *