Guvernul va acoperi în continuare indemnizaţiile persoanelor aflate în şomaj tehnic până la 30 iunie 2021

Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat faptul că bugetul coaliţiei de guvernare pentru anul 2021 este unul al investiţiilor, în ciuda regresului economic generat de pandemia de COVID-19.

Anul acesta, alocarea bugetară aferentă investiţiilor este de 62 miliarde de lei. Vorbim de cel mai mare buget alocat acestui sector din ultimele trei decenii şi cu o majorare de 8,9 miliarde lei faţă de anul 2020.  Raportat la criza pandemică prin care trecem, Guvernul a reuşit să construiască un buget care să acopere nevoile societăţii româneşti şi să pună bazele unui amplu proces de consolidare a finanţelor publice ale ţării. Principiile pe care se aşează bugetul de stat pentru anul 2021 îmi dau garanţia că vom avea o creştere economică generată de investiţiile publice. Concomitent cu oportunităţile de atragere a finanţărilor europene, am convingerea că, păstrând consecvenţa politicilor financiare, la finalul anului 2024 vom reuşi să aducem nivelul de trai al românilor în media Uniunii Europene”, a afirmat Alexandru Muraru, printr-un comunicat de presă remis marţi News.ro.

Totodată, deputatul PNL a subliniat faptul că o altă componentă a bugetului naţional vizează sprijinirea salariaţilor afectaţi de COVID-19.

„Guvernul va continua să acorde indemnizaţie de şomaj tehnic până la 30 iunie 2021 pentru angajaţii din domeniile în care se menţin restricţiile impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii COVID-19. Suma estimată pentru anul 2021 este de 798 milioane lei. Scopul acestei măsuri este de a acorda un sprijin în vederea menţinerii locurilor de muncă şi prevenirii creşterii şomajului în această perioadă de criză sanitară. Indemnizaţia acordată salariaţilor este de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut. În 2020 au beneficiat 1.198.079 de salariaţi de acest program, cu o valoare de aproape un miliard de euro!”, a completat liberalul.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.