Haina cu aer condiţionat, la un pas de a deveni realitate

Ceea ce în urmă cu câţiva ani părea o idee năstruşnică, s-ar putea transforma în viitorul apropiat într-un produs disponibil pe scară largă.

Japonezii la Sony au dezvoltat un prototip de aer condiţionat portabil, de dimensiuni mici, care poate fi ataşat la baza gâtului unei haine obişnuite.

Pentru a vedea în ce măsură utilizatorii sunt interesaţi de un astfel de produs, cei de la Sony l-au transformat într-un proiect de crowdfunding, în care cei interesaţi îşi demonstrează interesul prin donaţii. Proiectul s-a dovedit un succes, ajungându-se rapid la suma ţintă de 66.000.000 yeni.

Numit Reon Pocket, aşa-zisul aer condiţionat la purtător se ataşează unei haine prin intermediul unui buzunar cusut la baza gâtului.

Dispozitivul foloseşte efectul Peltier şi absoarbe căldura atunci când printr-o joncţiune circulă curent electric. Acesta poate reduce temperatura cu 5 grade sau o poate creşte cu 10 grade Celsius, fiind util şi împotriva frigului şi a căldurii.

Reon Pocket este suficient de mic pentru a fi strecurat sub haina unui costum, fără a se face remarcat.

Controlarea temperaturii se face în prima fază manual, prin intermediul unei aplicaţii de smartphone. Producătorul spera ca, printr-un update, să lanseze şi un mod automat de reglare a temperaturii.

Marea problemă este autonomia. Durata de viaţă a bateriei este de sub 2 ore după un ciclu complet de alimentare, alimentare ce se realizează prin intermediul unui port USB-C.

Reon Pocket va fi lansat oficial pe piaţa japoneză în martie 2020 şi va costa 12.760 yeni (aproximativ 500 de lei).

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *