„Sită” pe rețeaua de apă de la Hațeg

Rețeua de apă alimentare cu apă a orașului Hațeg este precum o sită. Rețeaua administrată de Apa Prod Deva a fost peticită cu icuri de lemn. Cei de la Apa Prod Deva susțin că există un proiect în valoare de peste 140.000 de euro prin care se va remedia această problemă.

În urma fotografiei publicate în spațiul public, care arăta un tronson din conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg, facem următoarele precizări: Acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea- Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distață de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro”, se arată într-un comunicat al Apa Prod SA Deva.

Potrivit Apa Prod Deva, în următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2km. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *