Hațeg: Elevii Școlii Gimnaziale „Aron Densușianu” au sărbătorit Centenarul Marii Uniri

Astăzi, 28 noiembrie, Școala Gimnazială „Aron Densușianu”, structură a Colegiului Național „I.C.Brătianu” din Hațeg,  a desfășurat activitatea „Sărbătorim Centenarul Marii Uniri”, la Casa de Cultură a orașului. „Cadrele didactice au urmărit să promoveze istoria naţională, şi să cultive sentimentul patriotic în rândul elevilor”, au declarat coordonatorii proiectului.

Parteneri au fost Asociația de Turism Retezat, Unitatea Militară 01420, Inspectoratul de Politie Judetean Hunedoara-Compartimentul de Prevenire a Criminalitatii, Poliția Orașului Hațeg și Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara – Postul de Jandarmi Hateg.

Reprezentanții  instituțiilor de mai sus le-au prezentat copiilor rolul important pe care îl au în apărarea țării și a cetățenilor. Apoi, elevii au avut parte de un recital extraordinar prezentat de Tudor Limbeanu, Micul Patriot din Vințu de Jos, care a încălzit inimile publicului prezent în sală. Dascălii școlii au fost felicitați de dl primar Marcel Goia, care a participat la eveniment. De altfel, Primăria Orașului Hațeg derulează în aceste zile numeroase activități la care sunt invitați toți hațeganii, pentru a sărbători Centenarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.