Hațeg: Lucrări de introducere a gazului metan

Gazul metan va fi introdus și în localitatea Nălațvad, din Hațeg. Autoritățile locale vin astfel în întâmpinarea necesităților comunității locale. Primaria orașului Hațeg demarează licitația pentru proiectul “Înființare rețea distribuție gaz metan în localitatea Nălațvad, oraș Hațeg”. Contractul are o valoare totală de 1.480.562 lei, fără TVA.

În prezent, în gospodăriile din localitatea componentă a orașului Hațeg, Nălațvad se utilizează pentru încălzirea locuințelor, prepararea apei calde menajere și a hranei drept combustibili: lemne, peleți, energie electrică, combustibili lichizi, butelii cu GPL, propan, butan, panouri solare. Pentru populația localității prezența unei astfel de rețele de distribuție a gazului metan ar contribui la crearea condițiilor necesare pentru sporirea confortului în locuințe, la ridicarea nivelului de trai prin utilizarea gazelor naturale pentru încălzirea locuințelor, prepararea hranei și a apei calde menajere precum și pentru reducerea poluării mediului înconjurător”, arată documentația.

Procesul va fi unul de durată, dar în final accesul la gaz va fi posibil. Zona Nălațvad nu a beneficiat niciodată de o astfel de reţea de alimentare cu gaz metan.

Ofertele se pot depune până în data de 18 mai. Lucrarea se întinde pe o perioadă de 36 de luni, aici fiind inclusă perioada de obținere a avizelor, dar și garanția aferentă investiției.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *