Hațeg: Lucrări majore pentru confortul pacienților

Lucrările la spitalul orășenesc din Hațeg continuă. Aici au loc lucrări majore al căror scop este de a îmbunătăți confortul pacienților care sunt internați în unitatea medicală.

“Vă aducem la cunoştinţă că, în cadrul proiectului „Reabilitare termică şi utilizare energie regenerabilă – clădire Spitalul orăşenesc Haţeg” se lucrează în prezent la: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente (ferestre) cu tâmplărie PVC şi geamuri termoizolante; izolare termică pereţi exteriori prin anvelopare cu vată minerală urmată de finisaje (tencuiala); înlocuirea instalaţiilor interioare de încălzire cu instalaţii de climatizare care asigura căldura în anotimpul rece şi aer rece pe perioada de vară; înlocuirea instalaţiilor electrice interioare”, arată autoritățile locale din Hațeg.

În cadrul proiectului se vor mai efectua lucrări de instalare panouri solare pentru apa caldă menajeră şi panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică pentru iluminat intern.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 11.379.992,61 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă este de 9.360.624,77 lei. Obiectivul general al proiectului este „Creşterea eficienţiei energetice a clădirii în care funcţioneză Spitalul Orăşenesc Haţeg, prin reducerea pierderilor de căldură şi îmbunătăţirea performanţei termotehnice a acesteia”. Perioda de implementare a proiectului are ca dată limită ziua de 30 iunie 2020.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *