SĂNĂTATEA, înainte de toate!

Hidratarea, un factor esențial în aceste zile toride

Pentru că ne confruntăm cu temperaturi extrem de ridicate, trebuie să acordăm o atenție deosebită pe care alimentele pe care le consumăm în acestă perioadă de vară. Desigur, ni se recomandă să consumăm cât mai multe legume și fructe proaspete, dar un lucru esențial este  hidratarea organismului cu multă apă. În această perioadă pentru a da randament și a avea mai multă energie ar fi necesar ca în timpul zilei să dozăm cei 2-3 litri de apă recomandați de medici, ca la fiecare 15 – 20 de minute să bem câte un pahar. În cazul în care nu ne place să bem apa în stare naurală, putem să îi dăm diferite arome cum ar fi: câteva frunzulițe de mentă, felii de citrice  sau putem face o combinație între acestea. De asemenea, putem bea ceaiuri reci și sucuri de legume (roșii, morcovi sau castraveți) care ne ajută să prevenim oboseala și să tonifiem pielea.

Pe lângă consumul de lichide la o masă este bine să adăugăm un pahar de iaurt acesta conținând procentul optim necesar de săruri minerale și calciu compensând pierderea de apă în urma transpirației.

Specialiștii în nutriție, ne recomandă ca la micul dejun să consumăm, cereale, legume, lactate slabe în grăsimi. La masa de prânz, să consumăm supe  în special de legume, pește și salate, iar la cină, care nu trebuie să depășească ora 18, să mâncăm legume și pește. Un aliment recomandat este  înghețata, dar nu mai mult de 150 gr. pe zi mai ales pentru cine e la dietă.

Este indicat ca peștele și carnea în special, să se prepare pe grătar. Pe lângă toate aceste indicații, să nu uităm să facem cât mai multă mișcare, minim o jumătate de oră pe zi.

Contact H MEDICAL CLINIC

Strada Victoriei nr. 14, Hunedoara, cod postal 331057
(in incinta Spitalului Municipal Alexandru Simionescu Hunedoara, lângă secția Pediatrie)

Luni-Vineri: 8:00 – 20:00;  tel: 0354 800 081; e-mail: office@hclinic.ro: www.hclinic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.