Hidroelectrica, investiții la Hațeg

Hidroelectrica achiziționează o pompă submersibilă, în vederea înlocuirii uneia dintre pompele de la stația de pompe Vadu de la Hațeg. Barajul de la Hațeg alimentează cu apă potabilă o mare parte din județul Hunedoara.

”Echiparea stației de pompe Vadu cu o pompă submersibilă care să asigure evacuarea în barajul Hațeg a apei colectate în bazinul cu nivel liber al stației de pompe, care provin din infiltrații prin digul lacului Hațeg și din precipitații”, arată documentul.

101.223 de lei este valoarea contractului, iar ofertele se pot depune până în data de 24 februarie. Sucursala Hidrocentrale Haţeg exploatează potenţialul hidroenergetic al râurilor Raul Mare şi Strei din judeţul Hunedoara, precum şi al râurilor Timiş, Bistra, Cerna, Sucu şi Sebeş din judeţul Caraş-Severin. Are în componenţa sa un număr de 16 hidrocentrale (11 sunt în exploatare pe Raul Mare, 2 pe raul Strei, 1 pe raul Râul Alb, 1 pe raul Cerna şi 1 pe raul Sebeş), precum şi 10 microhidrocentrale răspândite în judeţul Hunedoara şi 4 microhidrocentrale în judeţul Caraş-Severin şi o microhidrocentrală în judeţul Timiş, având o putere instalată totală de 706,517 MW şi o energie medie multianuala de 1314,31 GWh.

 

Monika Baciu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *